Сценаристката Христина Апостолова разказва за новия 8-ми сезон на „Откраднат живот” в предаването „На кафе”

„Ще има лек завой към началото, откъдето започва историята в сериала”, сподели главната сценаристка на "Откраднат живот".

Христина Апостолова разкри и тайни от занаята, както и любопитни истории от живота, които влизат в сериала. „Работата на сценариста е свързана с хиляди малки ограничения - с кои актьори можеш да работиш, какви екстериори и интериори можеш да ползваш и чак след това идва фантазията”, казва сценаристката.

„Срещам хора, приятели, които ми разказват какво им се е случило и след това ме молят да го включа в сериала. Трупат се случки в паметта на човек и когато ти притрябват за някой сюжет, услужливата памет ги претворява. Така че житейските истории са горивото на един сценарист.

„Сценаристите са интровертни хора. Предпочитат да съзерцават и наблюдават хората, да си обясняват реакциите им, да търсят абсурдните неща в една ситуация, за да я преекспонират. Защото филмът и сериалът не е документалистика”, обясни Христина.

Главната сценаристка на „Откраднат живот” призна, че гледа почти всичко като жанр и стилистика и го анализира, защото това е част от работата й. И турските сериали изобщо не са за подценяване. 

Децата на Христина също участват в сериала „Откраднат живот” и дори са по-популярни за зрителите от нея. „Добре е да станат зъболекари или лекари. Нещо, с което да са полезни. Когато снимат, във вкъщи учим текстовете, те ме разпитват защо казват това, къде отива героят и до много късно вечер учим текстове. Но ако учат стоматология, ще трябва сами да се оправят сами. И за мен ще е по-лесно”, сподели Христина.

Може да научите за още много любопитни подробности от тайните на сценарния занаят във видеото „На кафе”.