В ден, в който температурата е над 35 градуса надпис на магистралата предупреждава, че е възможно да паднат мъгли

Поглед към пътищата и пътната сигнализация. Ако разчитате на актуална информация за времето и пътната обстановка от електронните табели на магистрала "Струма" – по-добре недейте.

Електронните табели по магистрала „Струма“ са общо 17. Те трябва в реално време да дават сигнал на шофьорите за катастрофа наблизо или усложнена пътна обстановка. Нито една от табелите обаче не работи в полза на шофьорите.

Отворени за движение са и двете платна на АМ "Струма"

В ден, в който температурата е над 35 градуса надпис на магистралата предупреждава, че е възможно да паднат мъгли. „Ще има мъгла на 40 градуса температура, не знам какво трябва да се каже.. Който ги е правил, да си поправи грешката, защото в крайна сметка данъкоплатците като мен и вас плащат. На наш гръб отива тая цялата работа”, коментира Николай Тодоров.

Целта на останалите електронни табели явно е да изпитват психиката на водачите. „Табелите са объркващи, не насочващи за хората, за улеснение на хората”, каза още Тодоров.

„Пътувам почти всеки ден от Благоевград до Петрич. Няма никаква полза от табелите, защото единственото, което пише е „карай внимателно“. Някой не си е свършил работата”, казва Весела Стоилова.

Пуснаха движението в платното за София от AM "Струма" край Благоевград

От Агенция „Пътна инфраструктура“ разясниха защо насред лято има шанс да паднат мъгли. Причината – трасето на магистрала „Струма“ преминава до коритото на река Струма. В сутрешните часове там често се образували мъгли.

От АПИ допълниха, че надписите на готовите електронни знаци по аутобана се подменят от служители на пътноподдържащата фирма. Изгражда се контролен център на автомагистралата. Когато той е готов, служители на АПИ ще сменят надписите в помощ на шофьорите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.