Крадците са взели последните пари на жената

Възрастна жена беше нападната в дома си във врачанско село. Нападателите успели да й вземат всичките 5 лева и 20 стотинки.

„Само това ми трябваше! Оперирана съм от рак, имам захар. 300 болести!”. Така 75-годишната Елка започва разказа си за нощта, в която двама непознати нахлуват в дома й.

„Лежах си. Чух, че се бърка в ключалката и вратата лекичко се отваря”, разказва жената.

Попитала кой е и опитала да сплаши нападателите, но в отговор на това един от тях разбил вратата с крак и двамата непознати влезли вътре.

Пребиха и ограбиха възрастен мъж в Горна Оряховица

„Хванаха ме и ме хвърлиха на килима. „Парите давай! Давай парите и това е!” Все едни пари, пари. Нямам никакви пари. С тези 200 лева пенсия какво мога да спестя. Откъде тия пари? Няма мърдане! „Няма да мърдаш, защото ще те ликвидираме!””, описва ситуацията Елка.

Държали са я час и половина на пода и непрекъснато я заплашвали, че ще я убият. Накрая жената им казала къде са последните й пари. Взели ги, прибрали и телефона на възрастната жена, за да не може да повика помощ. Чак на сутринта е успяла да стигне до свои близки.

„Седеше разтреперана, нищо не можеше да разкаже. Като че ли вече нямаме държава, в която да живеем спокойно, особено старите хора”, казва Иванка Иванова.

Репортер: Румяна Попова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.