Процентът е най-голям за последните пет години

38% от руснаците не искат президентът Владимир Путин да управлява още един мандат, съобщи във вторник най-голямата независима социологическа агенция в Русия „Левада център”, предаде БТА.

Путин е президент почти две десетилетия, като ще достигне конституционния праг за два последователни президентски мандата през 2024 г.

Интервюто на Путин за "Фокс нюз" номинирано за "Еми"

Той беше преизбран миналата година с повече от три четвърти от гласовете на избирателите.

Растящо недоволство от руския лидер, сочат резултатите на общонационално допитване, извършено този месец от „Левада център”.

Процентът на руснаците, които не искат Путин да продължи да управлява след сегашния си мандат, е най-голям за последните пет години, след засилването на национализма в резултат на анексията на Крим от Русия през 2014 г.

Путин и Зеленски обсъдиха конфликта в Украйна в телефонен разговор

„Ще станем свидетели на негативна тенденция по отношение на президента. Властта на Путин е основана до голяма степен на импулса от минали постижения и липсата на алтернативи", каза  директорът на агенцията Лев Гудков.

„Днес всичко зависи от липсата на алтернатива. Но отношението е предимно отрицателно, защото липсата на алтернатива се поддържа със сила”, добави Гудков.

Над 1000 арестувани на протест в Москва (ВИДЕО+СНИМКИ)

Повече от 1000 души бяха задържани на опозиционен протест в центъра на Москва този уикенд. Демонстрацията бе белязана от най-големия брой арести при протести в Русия за последното десетилетие според неправителствената организация „ОВД-Инфо”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.