Официално Слави Трифонов обяви, че започва политически проект

Официално - Слави Трифонов започва политически проект. Очаква се след 15 септември партията на Трифонов вече да е факт. Тя ще носи името "Няма такава държава".

„Ще създадем политически проект, който ще се казва „Няма такава държава” - така Слави Трифонов се раздели с публиката на своето шоу. Но шоуто ще продължи - този път в политиката. Според политическият пиар Нидал Алгафари, който е работил с Трифонов през 90-те години, отрицателният заряд в името на партията е неслучайно избран.

Слави Трифонов огласи бъдещите си планове

„Това име вече е наложено. В обществото, от песента. Според мен точно това целят – отрицателният вот да е с това отрицание вътре, че няма такава държава и че това са хора, които искат да направят друг тип държава”, обясни Алгафари.

„Слави Трифонов е хамелеон. Той съществува в пол пространство още от началото на прехода. Винаги има декларативно противопоставяне на властта. Той не е заложил толкова много на политиката, колкото на удължаване на своята биография като шоумен”, смята политическият анализатор доц.Румяна Коларова.

Политолози: Проектът на Слави Трифонов няма да участва на местните избори

Според други обаче, въпреки познатия сценарий на бързо изгряващи и залязващи телевизионни политически проекти, Трифонов имал своите предимства.

„Така правеха Сидеров, Симеонов през СКАТ, Бареков и кой ли не. Предимството на Трифонов е, че той вече е виждал другите как го правят. Второто предимство е, че той удържа досега”, подчерта политологът Първан Симеонов.

„Той по-скоро ще се опита да замести или отмести БСП, тъй като тя е в много тежко състояние, тъй като тя трябва да играе ролята на тежката опозиция , а тя не го прави и има такава свободна ниша”, прогнозира Алгафари.

„При всички положения могат да се притесняват доста сериозно други формации – например, Патриотите.  Утре може да се окаже, че на ГЕРБ може да им е по-удобен Трифонов”, обясни Симеонов.

Трифонов се закани, че със старта на политическия си проект, ще започне изпълнението на исканията от референдума  през 2016 г. – за изцяло мажоритарен вот.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.