Зам.-главният прокурор обяви във Враца, че битовата престъпност става първи приоритет

Факти и доказателства по разследвания на прокуратурата ще бъдат оповестявани и занапред, както в случая с хакерската атака на данните от НАП. Това обеща във Враца номинираният за главен прокурор Иван Гешев. Това ще се прави в случаите, когато защитата или някой друг говори неистини пред обществото, стана ясно от думите му.  Именно с тази цел публично ще се предоставят доказателства, с които ще се оборват неверните твърдения. 

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО: Прокуратурата показа доказателства по делото за хакерската атака срещу НАП (СНИМКИ)

Повод за коментара на сегашния зам.главен прокурор бе изпратеният доказателствен материал до медиите по разследването на "ТАД Груп" за пробива в системата данни на НАП, който съдържаше снимки и данни, както и записи на разговори, насочени към незаконни действия. 

Според Гешев това действие на прокуратурата няма да попречи по никакъв начин на съдопроизводството, нито на разследването, защото само малка част от доказателствата са оповестени. Тепърва ще се събират и още, поясни магистратът.

„Аз не виждам какво могат да попречат определени доказателства , които така и така са явни и се коментират в съдебните заседания. За това тези доказателства, които представихме, са в един супер минимален обем от това, което има по делото и те са представени в обем, който няма да затрудни бъдещото разследване. Вярвайте ми, дори ежечасно излизат нови доказателства, който при необходимост, за да бъде информирано обществото, когато няма да бъде затруднено разследването, ще бъдат представени на обществото. Това ще стане, защото става въпрос за интереса на над 5 млн. български граждани”, каза заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Пуснаха на свобода двамата заподозрени за убийството на възрастен мъж край Враца (СНИМКИ)

Иван Гешев дойде във Враца, за да оповести, че са задържани двамата извършители на жестокото убийство на 64-годишния Тодор от с. Згориград. Единият от престъпниците е врачанин. Наложена му е мярка за неотклонение, а другият по информация на NOVA е от Ихтиман, имал е влязла в сила присъда и в момента вече се намира в затвора. 

Приоритет на прокуратурата занапред ще бъде битовата престъпност, защото правораздавателната система е в дълг към обществото, обеща още единственият кандидат за главен прокурор. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.