Ръководил е престъпна схема за набиране на жени и непълнолетни момичета

Ритъм енд блус Ар Кели пледира невинен пред съд в Бруклин, Ню Йорк, по обвиненията, че е ръководил престъпна схема за набиране на жени и непълнолетни момичета, които да правят секс с него, изолирал ги е от близките им и често е контролирал с какво се хранят и дори кога посещават тоалетната, съобщават Асошиейтед прес, Ройтерс и БТА.

На 52-годишния Кели беше отказано освобождаване под гаранция. Според прокурорите има риск той да избяга, ако бъде освободен, и освен това представлява заплаха за обществената сигурност.

В претъпканата съдебна зала не липсваха поддръжници на скандалния певец, един от които носеше тениска с надпис "Освободете Ар Кели". Адвокатите на изпълнителя поискаха той да бъде освободен, за да може да подготви по-добре защитата си срещу обвиненията.

Рапърът Ар Кели остава в затвора

Ар Кели, истинското име на когото е Робърт Кели, беше обвинен, че е използвал славата си, за да ангажира млади жени и момичета в неправомерна сексуална активност. Певецът беше арестуван в Чикаго миналия месец по 13 обвинения, включително и сексуални.

Обвиненията включват детска порнография, съблазняване на малолетни, трафик на хора, възпрепятстване на правосъдието. Ар Кели беше обвинен в Илинойс през февруари за 10 сексуални престъпления с четири жени, три от които малолетни. Той не се призна за виновен и беше освободен под гаранция. Впоследствие през май срещу него бяха повдигнати допълнителни обвинения.

През 2008 г. певецът беше съден за детска порнография, но беше оправдан. Най-известният хит на Ар Кели е "I Believe I Can Fly".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.