Разбити са две нарколаборатории в София и Русе, съобщи зам.главният прокурор

При мащабната акция на спецпрокуратурата и ГДБОП срещу наркоразпространението в страната са задържани 8 дилъри нависоко в йерархията на групата на Радмил Ранов, по-известен като Радо Ланеца. Самият той не е арестуван, а е обявен за общодържавно издирване.

Разбити са и двете големи нарколаборатории на наркобригадата - в София и в Русе. Издирват се още 20 лица, които предстои също да бъдат привлечени към наказателна отговорност по досъдебното производство. Това съобщи за NOVA  зам.главният прокурор Иван Гешев.

Престъпната организация е генерирала милиони левове печалба годишно от дрогата. Има данни, че бандата се е ползвала с протекция от държавни служители.

Още подробности за удара на държавата по наркобизнеса очаквайте в централната емисия на Новините на NOVA.

Кой облепи София с лицата на мъже, сочени за наркодилъри?

Какво се знае за тартора на бандата на Радо Ланеца? Наркомрежата му е сочена за най-голямата у нас, със стотици участници по веригата навсякъде на наша територия. 

Радо Ланеца нашумя през 2016 г., когато София осъмна облепена с плакати със снимки на наркодилъри. Надписът над портретите им гласеше: "Мъжете, които тровят децата ни". Година по-късно бяха арестувани двама столични полицаи, оказали се част от наркобандата му. Въпросните служители на реда бяха сочени за членове на силовата бригада на Ланеца.

Спецакция срещу кражби и разпространение на дрога в Бургас

По-рано днес регионални медии съобщиха за полицейски акции по морето, които вероятно имат връзка с мащабния удар по наркоразпространението.

Арести имаше в София, Пловдив и Поморие, както и на други места в страната.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.