Припомнете си срещата с най-известния съветник на руския президент тази събота от 18.00 ч. по NOVA

Човекът, известен като “мозъкът на Путин” – Александър Дугин, разговаря с журналиста Елена Чопакова в откровено интервю за “Ничия земя” тази събота по NOVA. Професор, философ, социолог, политолог, писател, публицист, но и определян много често от опонентите си като фашист, краен руски националист, защитник на руските имперски интереси и антизападен идеолог. Със сигурност той е авторът на концепцията за Евразия и най-вероятно той предупреди Ердоган часове преди преврата.

“Нароченият за нов Разпутин и най-доверен съветник на Путин, ни посрещна в кабинета си -  на един хвърлей от стените на Кремъл. Какво казва така нареченият “мозък на Путин” е важно за България – независимо дали ни се струва вярно или правилно. Кога го казва също е важно. Ако смятате Русия за приятел – слушайте внимателно! Ако смятате Русия за враг – слушайте още по-внимателно!”, коментира Елена Чопакова.

“В думите на професор Дугин има логика, над която трябва да се замислиш, дори да го смяташ за враг. Защото, ако искаш да победиш, трябва да знаеш как мисли врага ти. Да се замисляме още е възможно и още е законно. Каквото и да избира България – Изтока или Запада, изборът трябва да е информиран. Като се замислите кое бихте избрали? И като се замислите – имате ли изобщо право на избор?”, смята журналистката.

Не пропускайте интервюто с Александър Дугин в “Ничия земя” тази събота от 18.00 ч. по NOVA.