Творбата е струвала около 500 лв.

Жена задигна скъпа картина от магазин в София. За деянието ни сигнализираха наши зрители в рубриката ни "Дръжте крадеца". От кадрите на охранителните камери се вижда как заедно с покупките си, клиентка в магазин  отмъква и една от картините, подготвена за рамкиране.

Всичко започва като подарък за рожден ден. „На моя много близка приятелка дъщерята прави 50 години. И ми поръчаха да направя по техен избор картина маслена. С голямо желание работих, с любов”, сподели художничката Виолета Събева.

„Дръжте крадеца”: Мъж и жена задигат пари от автомат за кафе (ВИДЕО)

Подаръкът така и не стига до рожденичката. Последно, картината била в магазина, в който е оставена за рамкиране. „Аз бях на касата, докато госпожата влизаше, носеше много  торби, много багаж, остави ги тук пред мен и влезе вътре да се разхожда. Загледа картината, след което се врътна и навлезе навътре в магазина”, коментира Силвия Стоичкова, управител на магазина.

Кадрите от охранителните камери показват, че целта на посещението й не е била само да пазарува. „Аз първо викам – не може да бъде, как ще изчезне картината. Но това си е планирана кражба, защото тя най-нагло си купува платно в същия размер”, обясни още Събева.

„Дръжте крадеца”: Мъж краде колело пред столична клиника

„Помоли ме за пликче, по-голямо възможно, за да може да си сложи, защото било за подарък, да си сложи вътре платното. Дърпа от тук и прибира картината вътре в пликчето. Най-нагло, каза ми  „приятен ден” и си излиза”, допълни управителката на магазина.

Стойността на творбата е 500 лева. Магазинът веднага възстановява сумата на собствениците. Парите обаче не могат да покрият разочарованието, защото рожденичката остава без подарък.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.