При извозването на туристите в сряда вечерта се стигна до напрежение

Край на блокадата на Самотраки. Фериботи вече пътуват до гръцкия остров. След дни в капана на курорта, стотици туристи, сред които и много българи, успяха да се приберат. Качването на ферибота, изпратен, за да ги извози, обаче, се превърна в битка.

Голям ферибот ще извози на курсове блокираните туристи от Самотраки

Транспортната криза на остров Самотраки приключи. Фериботната линия между Александруполис и Самотраки вече е напълно възобновена. Туристите могат да стигнат или да се върнат от острова. 1500 туристи от Самотраки трябва да бъдат превозени до Александруполис, а заради липса на спасителна лодка, единственият ферибот, който доплава до брега, превози само автомобилите и част от багажите им. По-голяма част от автомобилите са с български и румънски регистрации. Те са напълно отключени, хората са успели да натоварят багажите в тях. Охрана обикаля абсолютно всички паркирани коли, за да гарантира, че те няма да бъдат обрани.

Късно снощи малко корабче докара част от блокираните туристи, а сред първите късметлии и бяха и четирима българи. Едва успяват да се вредят за първия ферибот, който да докара автомобила им до Александруполис. Мъчителни часове прекарват, както пътниците на острова, така и туристите тръгнали в обратната посока до Самотраки.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.