Мачът е от 6-ия кръг в efbet Лига

"Лудогорец" победи "Черно море" с 2:1. Непобедените от началото на сезона тимове "Черно море" и "Лудогорец" се изправиха един срещу друг на "Тича", затваряйки неделната програма на 6-ия кръг в efbet Лига, съобщава Gong.bg

В 28-тата минута от мача "Черно море" отбеляза гол. Минути по-късно гол вкара и "Лудогорец".  В 74-тата минута "Лудогорец" отбеляза втори гол. 

Голямата новина от този двубой е връщането на звездата на шампионите Марселиньо в групата. Бразилецът беше аут от нея в последния месец заради реакцията си в мача с Ференцварош в Шампионската лига. Но след разговор с наставника Стойчо Стоев, той пак е на разположение. 

Колкото до състава на домакините, там прави впечатление липсата на младия талант Мартин Минчев. Той пипна вирус точно в навечерието на двубоя и това не му позволи да попадне сред 18-те в групата за двубоя. 

Още в третата минута имаше нападение към вратата. Патрик Андраде от състава на домакините отправи мощен шут от дистанция, но Пламен Илиев беше на мястото си и улови. 

В 13-тата минута се извърши и първата смяна в мача, при която излезе контузеният Исмаил Иса, а влезе Жоржиньо. 

Две минути по-късно Яцек Горалски от "Лудогорец" получи първия жълт картон в мача. 

В първите 20 минути домакините са изключително активни и имат преимущество, но засега няма 100-процентови положения. 

В 24-тата минута се появи опасност пред вратата на "Лудогорец". Дан Битон си освободи позиция на границата на наказателното поле и стреля опасно до сглобката, но Иван Дюлгеров спаси. 

Малко по-късно "Черно море" изпусна възможност за гол. Родриго направи страхотен пробив и пусна за непокрития пред вратарското поле Аристот Ндонгала, но Пламен Илиев направи феноменално спасяване. 

В 28-та минута "Черно море" откри резултата. Страхотен пробив на Родриго, който надбяга защитата на "Лудогорец" и се освободи пред наказателното поле, откъдето с прекрасен фалцов удар препарира Пламен Илиев.

В 32-та минута "Лудогорец" изравни резултата. Разградчани получиха пряк свободен удар на десния фланг на атаката, откъдето Дан Битон отправи фалцов удар. Топката мина покрай всички играчи и на двата отбора, мина под ръката на Иван Дюлгеров и се озова в мрежата му за 1:1. 

В 43-та минута отново имаше уникална възможност за "Лудогорец". Дълъг пас към Жоржиньо стигна до десния фланг, откъдето той пусна по въздух за Клаудиу Кешеру и той от воле щеше да разстреля Иван Дюлгеров, но младокът спаси с крак. 

Две минути по-късно имаше възможност и за "Черно море". Васил Панайотов направи пробив до наказателното поле и стреля, но след рикошета топката се удари в ръката му и атаката умря. 

Първото полувреме се игра с продължение от 2 минути и завърши при резултат 1:1.

Още в началото на второто полувреме "Лудогорец" направи смяна. На мястото на Яцек Горалски, влезе Жоржиньо. 

В 48-тата минута Светослав Дяков получи жълт картон, след като препъна пред наказателното поле Родриго. 

Три минути по-късно се появи добра ситуация за "Черно море". Патрик Андраде изпълни пряк свободен удар отдясно и завъртя топката страхотно, но тя се отклони от лявата греда. 

52-рата минута се наложи втора принудителна смяна за "Черно море". ИзлизеРодриго, влезе Йонуц Нягу. 

Пет минути по-късно съдията вдигна Жълт картон за Димитрис Хантакиас за грубо влизане в тялото на Абел Анисе.

61-та минута съдията даде два жълти картона - за Пламен Илиев за реплика към съдията, и за Йонуц Нягу за груб фаул в центъра. 

Три минути по-късно жълт картон получи и Цветомир Панов за груб фаул срещу Жоржиньо на тъча. 

72-рата минута в играта се завърна Марселиньо. Плеймейкърът влезе на терена на мястото на Дан Битон. 

Две минути по-късно "Лудогорец" направи пълен обрат. Влезлият само преди секунди Марселиньо показа огромната си класа, когато с едно прекрасно центриране от левия фланг качи топката на главата на Клаудиу Кешеру, който с прекрасен удар препарира Иван Дюлгеров за 2:1. 

В 79-та минута се извърши последна смяна в "Черно море". Влезе Илиан Илиев-младши, а Аристот Ндонгала напусна играта.

Малко по-късно Марселиньо също е декориран в жълто след груб фаул срещу Васил Попов.  

В 83-тата минута се извърши и последната смяна в мача. Излезе Клаудиу Кешеру, а на негово място влезе Якуб Швиерчок. 

Марселиньо изкара на терена само десет минути. Освен с асистенция, той се отличи и с втори жълт картон за груб фаул в центъра срещу Йонуц Нягу и беше изгонен. 

Малко по-късно Мавис Чибота също получи жълт картон за грубо нарушение. 

87-мата минута наставникът на "Черно море" Илиан Илиев направи куп протести към съдията и логично получи жълт картон от Ивайло Стоянов. 

Съдията отсъди четири минути продължение на мача. 

Ето и съставите на двата отбора: 

"Черно море": Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Мирослав Енчев, Димитриос Хантакиас, Цветомир Панов, Аристот Ндонгала, Патрик Андраде, Родриго, Васил Панайотов, Жордао Кардосо, Исмаил Иса;

Резерви: Иван Дичевски, Велислав Василев, Стефан Станчев, Жоржиньо, Емил Янчев, Илиан Илиев, Йонуц Нягу;

"Лудогорец": Пламен Илиев, Антон Недялков, Сисиньо, Георги Терзиев, Дан Битон, Абел Анисе, Мавис Чибота, Жоржиньо, Джордан Икоко, Клаудиу Кешеру, Яцек Горалски;

Резерви: Ренан, Якуб Швиерчок, Светослав Дяков, Козмин Моци, Марселиньо, Вандерсон, Джоди Лукоки. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.