Двубоят е от 6-ия кръг на efbet Лига

ЦСКА победи "Арда" - Кърджали с 3:2 в двубой от 6-ия кръг на efbet Лига. Головете за успеха на "червените" реализираха Уот, Евандро и Али Соу, за Арда Радослав Василев и Коконов бяха точни.

Още в 1-ата минута Евандро пробва мерника си, но топката не намери целта. Пет минути по-късно Тони Уот пропусна да открие резултата.

В 15-ата минута на двубоя Тиаго намери добре Уот и той матира Караджов, за да изведе тима си напред за 1:0. Арда отвърна много бързо като при опасна атака Лозев пусна отличен пас към Радослав Василев и той наказа Черниаускас.

В 25-ата минута на мача Спас Делев пусна пас към Радослав Василев, но Черниаускас съумя за избие топката напред. Две минути по-късно Спас Делев стреля отдалеч, вратарят на ЦСКА отново демонстрира класа.

Евандро пропусна да реализира втори гол във вратата на Караджов като получи пас от Уот, но Караджов спаси в 37-ата минута на двубоя. Минута по-късно Малинов стреля, но стражът на Арда беше на ниво за пореден път.

В края на полувремето Пламен Крумов беше блъснат пред наказателното поле на домакините, но съдията остави играта да продължи.

Доста спорна ситуация се получи в наказателното поле на "Арда" в 54-ата минута на двубоя. Мартинов сякаш наруши правилата срещу Уот, който падна в наказателното поле, но съдията остави играта да продължи.

Евандро съумя да направи резултата 2:1 за ЦСКА, след като получи отличен пас от Уот и матира Караджов. В 78-ата минута Соу, който влезе като смяна беше блъснат в наказателното поле от Глишич, но съдията остави играта да продължи.

В 82-ата минута Тони Уот пропусна изгоден шанс от малкото наказателно поле, пращайки топката над вратата. Минута по-късно Овсепян беше блъснат в гръб от Бикел, но съдията остави играта да продължи, а ситуацията беше точно презд наказателното поле на "червените".

Али Соу се разписа минута преди края на редовното време за 3:1, но в добавеното време Коконов оформи крайния резултат. 

След този успех ЦСКА е на 4-ото място с 11 точки, а "Арда" продължава с 8 точки.

Голмайстори: 1:0 Уот (15), 1:1 Василев (19), 2:1 Евандро (63), 3:1 Соу (89), 3:2 Коконов (90+2)

Ето и съставите на двата отбора:

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Занев, Малинов, Бикел, Турицов, Уот, Евандро, Тиаго, Отабор, Албентоса

"Арда": Караджов, Лозев, Крумов, Гаич, Глишик, Мартинов, Овсепян, Аморим, Коконов, Делев, Василев

Рефер: Георги Николов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.