По време на благотворителен базар той оставил плик с пари и трогателно писмо

Анонимен мъж дари 4 хиляди евро за лечението на млад русенец. По време на благотворителен базар той оставил плик с пари и трогателно писмо до Добромир. 24-годишният мъж от близо 4 години се  бори с левкемия. Шанс за живот му дават в турска клиника, а близки и приятели на момчето организират серия от инициативи, за да съберат нужните за лечението 200 хиляди евро.

24- годишният Добромир Добрев  се бори с тежката диагноза от 2015г. Болестта ту утихвала, ту се връщала. След няколко курса химиотерапия и успешна трансплантация на стволови клетки, семейството на Добромир си отдъхнало с облекчение.

„Всичко беше добре, ходихме на прегледи всеки месец, изследвания, всичко беше наред”, разказа майката на Добромир Десислава Великова. Но преди по-малко от година болестта пак се върнала. След като станало ясно, че в България лекарите са безпомощни, семейството на Добромир потърсило алтернатива.

МИСТЕРИОЗНО ДАРЕНИЕ: Хиляди левове оставени в олтара на църква в Асеновград (ВИДЕО)

„Ходихме в Турция на преглед и там ни предложиха съвсем други лекарства, дават ни шансове за успех, но лечението е много скъпо”, сподели майката.

След като разбрали, че животът на Добри зависи от 200 хиляди евро, приятелите и семейството му започват кампания. И още след първия благотворителен базар били изумени от щедрия жест на неизвестния мъж, който освен парите, оставил и лично послание към Добромир.

Той не иска да споделя съдържанието на това писмо, но е убеден, че щедрият дарител е преминал през същото като него.

„Само хора, преживяли същото, могат да ме разберат”, сподели Добромир Добрев.

Досега в сметката на Добри са събрани едва 40 хиляди лева.

Репортер: Наталия Йорданова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.