Тя има 250 000 последователи в социалната мрежа

Разрази се истинска съдебна битка за контрола над Instagram акаунта на котката на покойния Карл Лагерфелд – Шупет, съобщават от „Контакт мюзик”, цитирани от БГНЕС.

Седмицата на модата в Париж започна под сянката на Лагерфелд

Онлайн присъствието на домашния любимец на модния дизайнер се превърна в „ябълката на раздора“, след като основателят на популярния блог „Дневникът на Шупет“ изказа опасения, че от модна къща „Шанел“ ще се опитат да получат контрол върху онлайн присъствието на писаната в социалните мрежи. Ашли Чудин създава профила и блога на Шупет през 2012 година. Котката, която често е снимана с известния си собственик бързо се превръща в сензация и има над 250 000 последователи в Instagram Ашли, заедно с покойния Карл включват животното в различни кампании, а снимките са споделени стотици хиляди пъти.

Кремираха Карл Лагерфелд

Сега обаче в  социалната мрежа се е появил нов акаунт на котката и Ашли подозира, че новият й собственик – Франсоаз, която се грижи за животното от години, стои зад профила. Потенциалната „котешка битка“ се разразила с коментар от новия профил в акаунта на Ашли, който гласял:“Скъпи приятели, благодаря Ви за Вашата загриженост! Това е моят нов акаунт. С любов, Шупет.“

Дни по-късно се оказало, че снимките от блога „Дневникът на Шупет“ вече са с прехвърлени авторски права, а молбата на Ашли за патентоване на името на блога, която подала месец след смъртта на Лагерфелд, била отхвърлена.

Почина модната легенда Карл Лагерфелд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.