Това съобщават от лечебното заведение, в което е настанен актьорът

Актьорът Стефан Данаилов ще бъде опериран в Бургас, а предоперативната подготовка е започнала, съобщават от „Бургасмед”.

Стефан Данаилов е приет в болница

Специалистите от три болници – „Бургасмед”, „Софиямед” и ВМА, са дали своите становища, че е по-добре пациентът да не пътува до София. Самият актьор и семейството му също са изразили желание операцията да бъде извършена в Бургас.

Състоянието на Стефан Данаилов е стабилно

Актьорът беше приет в ортопедичното отделение на лечебното заведение в понеделник. Той е със счупване на бедрена шийка. Инцидентът с легендата на българското кино и театър е станал в неделя в апартамента му в Приморско.

Състоянието на Стефан Данаилов остава стабилно, съобщи за NOVA директорът на болницата. От вчера екип специалисти се грижи за актьора, който е настанен в отделението по „Ортопедия и травматология”.

Въпреки че е на легло, Стефан Данаилов поддържал контакт с най-близките си хора.

„Говорих с него вечерта, когато се случи това. Той е в много добра кондиция, разбира се той е със страхотен дух. Мисля, че това много ще му помогне и мисля, че скоро ще се върне на сцената”, заяви Росен Цанков- син на Стефан Данаилов.

До 48 часа екип специалисти трябва да вземе решение кога и къде ще бъде извършена операцията по смяна на тазобедрената става. Не е ясно дали в екипа ще бъде едно от светилата в българската хирургия проф. Андрей Йотов.

„Още не е категорично. Има цял екип, който ще реши това. Но мисля, че операцията ще е в Бургас. Щом той така е решил. А когато той реши нещо, това става. Той не е човек, на който можеш много да му влияеш”, заяви Цанков.

Още вчера племенницата на Мастера съобщи нагласите му за избор на болница.

„Сега не знам, по принцип той иска да е тука, той е спокоен в ръцете на българските лекари”, заяви Росица Обрешкова- племенница на Данаилов.

Лекарите са категорични, че операцията не е спешна, а възстановяването на бившия министър на културата ще бъде бързо.

„При съвременните методи за операция на тазобедрените стави се препоръчва ранното възстановяване, рехабилитация и вертикализация на пациента, което означава, че срокът за изправяне „ на крака” е скъсен”, заяви д-р Стоил Апостолов.

Репортер: Цеца Алексова

Още за Стефан Данаилов:

Стефан Данаилов на 75: Чист съм пред себе си и пред Бог

"НИЧИЯ ЗЕМЯ": Стефан Данаилов - един актьор на политическата сцена

"Ничия земя": Стефан Данаилов за театъра, любовта и трудните периоди в живота си

Стефан Данаилов се завърна на сцената на Народния театър

"ГОВОРИ С ИВА": Синът на Стефан Данаилов

СТЕФАН ДАНАИЛОВ НА 75: Висши политици уважиха тържеството (ВИДЕО+СНИМКИ)

Аплодисменти за цялостно творчество: Учениците на Стефан Данаилов

Непознатите лица на Стефан Данаилов в изложба пред Народния театър (ВИДЕО+СНИМКИ)

овините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.