Той заяви пред Ангела Меркел, че ако Евросъюзът не се съгласи да предоговори споразумението, Лондон ще напусне на 31-ви октомври без сделка

Демонстранти посрещнаха британския премиер в Германия със скандирания "Спрете Brexit". Борис Джонсън заяви пред канцлера Ангела Меркел, че ако Евросъюзът не се съгласи да предоговори споразумението, Лондон ще напусне на 31-ви октомври без сделка. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Германският канцлер изрази готовност да обсъди практическо решение на точката, която британският парламент отхвърли три пъти - предпазната клауза за Северна Ирландия. Тя подчерта категорично - предоговаряне на споразумението няма да има.

„И в този момент човек би си казал - ето как си представяме, че това е решено и ето как смятаме, че може да бъде. Тогава тази предпазна клауза вече няма да ни е необходима. Тогава ще знаем как ще изглеждат бъдещите отношения между Европейския съюз и Великобритания. Това ще означава, че предпазната клауза е била резервна”, заяви Ангела Меркел.

САЩ забрани на приятелката на Борис Джонсън да влиза в страната

„Искам да бъда напълно ясен с германските ни приятели и с германското правителство - ние във Великобритания искаме споразумение. Търсим споразумение. И вярвам, че можем да имаме такова. Можем да го направим”, каза Борис Джонсън.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.