Той ще отговаря пред съда за палеж на иглолистна гора

Има обвинен за пожара край софийското село Реброво, съобщиха от Районната прокуратура – Своге. Той ще отговаря пред съда за палеж на иглолистна гора, предаде БГНЕС.

Около 13:40 часа на 20 август в с. Реброво, община Своге, махала „Ямата“, са запалени тревни площи и иглолистна гора, собственост на Държавното горско стопанство в Своге. Засегнатият имот е с площ 40 декара и обем от 720 куб. м. дърва – бор.

Овладян е пожарът край Реброво, има изгорели къщи (ВИДЕО+СНИМКИ)

В хода на разследването е бил установен извършителят на престъпното деяние – С.К. Същият е бил задържан, като му е било повдигнато обвинение за непредумишлен палеж.

Новото огнище на пожара край Реброво е овладяно

Продължава разследването и по досъдебното производство за запалени на 18 август необработваеми тревни площи и храсна растителност в махала „Голяма поляна“ в с. Реброво. Имуществото също е собственост на ДГС – Своге. Към настоящия момент по това дело няма привлечени в качеството на обвиняеми лица.

Гората над свогенското село Реброво пламна два пъти - веднъж в неделя следобед, и веднъж във вторник. Пожарникари, доброволци и граждани се бориха с огнената стихия в продължение на часове.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.