Срещата се проведе на стадион „Лудогорец Арена” в Разград

Oтборът на "Лудогорец" излезе срещу словенския "Марибор" в първи плейоф за влизане в групите на Лига Европа, но не успя да намери път към вратата на противника си и срещата завърши 0:0. Мачът се игра на стадион „Лудогорец Арена” в Разград, съобщава Gong.bg.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ВИЖТЕ ТУК

Реваншът е точно след седмица в Марибор, а победителят от сблъсъка ще играе в груповата фаза на втория по сила клубен турнир в Европа.

Домакините играха с човек повече цели 35 минути, но и това не им помогна в търсене на своята 30-та победа в европейските клубни турнири.

Футболистите на Стойчо Стоев отправиха 28 удара към противниковата врата, но без особен успех. Антон Недялков пропусна  два отлични шанса през първата част, а Жоржиньо не успя да вкара от няколко метра. През второто полувреме Марселиньо удари напречната греда.

Ето и срещата по минути:

Още във втората минута имаше хубаво центриране на Сисиньо отдясно, но никой в зелено не успява да отправи удар към вратата на гостите.

В 5-тата минута "Лудогорец" пропусна попадение във вратата. След нова атака отдясно на Сисиньо, топката бе центрирана в пеналта, където Кешеру успя да овладее и да свали към Битон, който стреля, но покрай десния стълб.

В 11-тата минута Саша Ивкович наруши правилата срещу Кешеру в половината на "Марибор". Имаше и добра възможност за центриране в наказателното поле.

В 14-тата минута далечен удар на Дан Битон, топката минава над напречната греда.

Първа интересна стуация пред вратата на "Лудогорец" се извърши в 16-та минута. След атака отдясно, футболистите на "Марибор" с лекота успяха да преминат отбраната на домакините и да стигнат до удар, дело на Руди Ванкаш Пожег. Изстрелът му обаче бе блокиран от Неделяков.

Снимка: Булфото

Минута по-късно Антон Недялков реализира прекрасен удар от над 25 метра. Бранителят стреля мощно с левия крак, но Кенан Пирич избива в корнер със сетни усилия.

В 24-тата минута Битон центрира към Кешеру, който стреля с глава, но не уцели вратата.

Две минути по-късно отново имаше опит за гол с удар на Ванкаш Пожег, но топката мина над вратата.

В 36-тата минута имаше хубав пробив на Вандерсон отляво, който обаче завърши с грешен пас.

Две минути по-късно имаше безкомпромисен фаул на Недялков срещу Дино Хотич, който му донесе жълт картон. 

В 39-тата минута отново имаше великолепен шанс за "Лудогорец". След груба грешка на Вилер, който се опита да върне топката с гърди към своя вратар, Сисиньо изскочи на стрелкова позиция, но вместо да стреля технично от непосредствена близост, той заложи на силата и сгреши.

В 42-рата минута имаше пореден изстрел към вратата на "Марибор", този път Кешеру стреля, но в ръцете на Пирич.

Първото полувреме беше удължено с три минути. 

В 51-тата минута съдията даде жълт картон за Дино Хотич от "Марибор". Пет минути по-късно той получи втори жълт картон и съответно червен.

В 55-тата минута имаше много добро центриране на Сисиньо отдясно, Моци надскача всички в наказателното поле и стреля с глава, но в аут.

Десет минути по-късно последва смяна и за "Лудогорец". Марселиньо заменя Битон.

В 66-тата минута Стефан Баджи получи жълт картон.

Три минути по-късно Сисиньо вкара гол във вратата на "Марибор", но фубтолистът на "Лудогорец" беше в явна засада.

В 78-тата минута Швиерчок замени Абен Анисе.

Минута по-късно Марселиньо уцели вратата от 25 метра, но топката спиря в напречната греда зад Пирич.

В 80-та минута Асмин Мешанович замени Руди Ванкаш Пожег.

В 83-тата минута Форстър фаулира Таварес в близост до наказателното поле на "Лудогорец".

Минута по-късно Матия Вилер стреля директно от фаула, но неточно.

Мачът завърши след продължение от 5 минути.

Състав на отборите:

Главен съдия: Якоб Келет (Дания)

"Лудогорец": 22. Илиев, 3, Недялков, 30. Моци, 90. Форстър, 4. Сисиньо, 25. Баджи, 8. Битон, 12. Анисе, 88.Вандерсон, 28.Кешеру, 17. Жоржиньо

Старши треньор: Стойчо Стоев

"Марибор": 12. Пирич, 5.Връховец, 7, Кроневетер, 8. Крецу, 10. Хотич, 11. Захович, 22.Милец, 28. Вилер, 31. Ивкович, 55.Перишич, 77. Ванцаш

Старши треньор: Дарко Миланич

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.