Филмът на Стефан Командарев тръгва по кината у нас през ноември

Български филм беше отличен на един от най-престижните кинофестивали в света. Лентата "В кръг" на Стефан Командарев си тръгна с две награди от Сараево. Там филмът направи и световната си премиера.

"В кръг" завърта зрителя около събитията в нощна София през погледа на три двойки патрулиращи по улиците полицаи. Филмът беше част от основната конкурсна програма на 25-тото издание на фестивала.

"По време на прожекцията имаше страхотни реакции на публиката. След края имаше много дълги аплодисменти. Получи се контактът и химията с публиката. Никога не съм стоял да мисля как да направя филм, който да спечели награди. От друга страна, тези награди са един много силен старт за филма", каза режисьорът Стефан Командарев.  

В конкуренция с над 50 заглавия от цял свят "В кръг" грабна специалното отличие на най-големия европейски портал за кино в Европа - "СинеЕвропа".

"Те ще направят една много сериозна промоция по всички техни канали на филма, така че тази награда е изключително ценна и полезна за бъдещото разпространение на филма по целия свят", каза още Командарев.

„В кръг“ с две награди в Сараево

Другата награда - "Сърцето на Сараево", отиде при актрисата Ирини Жамбонас за най-добра женска роля. "Нейната игра е била изключително задълбочена със страхотни детайли и както се казваше в мотивите на журито: "Просто нямаше начин ние да не й вярваме напълно", заяви режисьорът. 

„В кръг“ е вторият филм от планираната от Командарев трилогия. В новия ще видим актьорите Асен Блатечки, Васил Василев-Зуека и Герасим Георгиев - Геро. Важна роля на финала играят и двамата водещи на сутрешния блок "Здравей, България" - Ади и Виктор. У нас филмът тръгва по кината през ноември. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.