Не пропускайте зрелищния филмов разказ на 24 август вечерта

Група викинги ще изживеят приключението на живота си тази вечер в премиерния филм „Сага за викингите“ по NOVA. Сблъсъкът с вражески войници е неизбежен, а препятствията твърде много. Колко опасни ще бъдат те и ще срещнат ли смелите мъже съмишленици по пътя си, ще стане ясно в събота вечер от 22.10 ч.

На режисьорския стол сяда Клаудио Фах, който стои зад успешни екшън заглавия като „Снайперистът: Презареждане“ и „Звездни рейнджъри 3: Мародер“. Главните роли в „Сага за викингите“ са отредени на Ед Скрейн, Том Хопър и Райън Куантен. Лентата е съвместен проект между страните Швейцария, Великобритания, Германия и ЮАР.

Приключенският екшън пренася зрителите в ранното Средновековие. По време на буря група викинги засядат с лодката си зад вражеските линии по крайбрежието на местността Алба. Единственият им шанс за оцеляване е да намерят път към селището Викинг, Данела, пресичайки непозната и враждебна земя, която те не познават.

Пътуването им се превръща в надпревара на живот и смърт, когато кралят на Алба изпраща към тях най-страшните си наемници. Надежда и хъс за борба намират в мистериозен християнски монах, който проповядва умело с меча си. Викингите започват да поставят смъртоносни капани, безмилостно унищожаващи преследвачите си един по един, завършвайки с окончателна и смъртоносна среща.

Станете част от тяхната история с премиерния филм „Сага за викингите“ тази вечер от 22.10 ч. по NOVA.