Шефът ни е добър човек, не е виновен, заявяват служителите му

Протест на служителите на предприятието за преработка на вторични суровини, чийто шеф - Кольо Илиев, е обект на разследване заради пожара на магистрала „Струма”. В понеделник сутрин те се събраха под моста на аутобана, където пламнаха отпадъците, и издигнаха плакати „Кольо е невинен”.

Отнемат лиценза на фирмата, чийто склад горя под АМ „Струма”

"Шефът ни е добър човек, осигурява ни прехраната, добър човек е и не е виновен", категорични са служителите. Те имат съмнение за умишлен палеж на сметището. Освен това заявяват, че въпросните боклуци не са част от тяхното сметище. Това било незаконно депо, на което фирми и граждани изхвърляли боклука си. От АПИ вече се били справили с този проблем, като преместили отпадъците на няколко метра встрани от магистралата. По този начин ги поставили извън сервитута на съоръжението, твърдят още служителите на Кольо Илиев. Те показаха и клип, на който се вижда как камионите пренасят боклука встрани от аутобана. 

Прокуратурата ще трябва да прецени имало ли е наистина незаконно сметище под магистралата или там са били складирани вторични суровини.

А ремонтът на мостовото съоръжение вече върви. Дейности текат под платното в посока София. 

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.