Вижте какво още каза ген. Валентин Петров за делата срещу осъдения у нас наркобос

„Случаят „Будимир Куйович” беше използван за саморазправа с тогавашния вътрешен министър Румен Петков. Всички служители, които съвестно си вършеха работата, просто пострадаха и бяха уволнени. А онези, които подкрепяха Куйович, имаха професионално развитие. Ваньо Танов беше назначен за директор на Агенция „Митници”, а Илия Илиев – в „Информационно обслужване”. Той и до днес се намира в „Южен поток”, където получава една доста добра заплата”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” бившият главен секретар на МВР ген. Валентин Петров. Той призова за разсекретяване на всички материали по делата срещу излежаващия присъда у нас наркобос. И отрече да е взимал от него такса "спокойствие", за да прикрива незаконната му дейност в България.

Присъдата на Куйович била намалена заради добро поведение

Преди повече от 10 години името на черногореца разтърси МВР. Имаше съмнения за чадър над неговата наркомрежа. Стигна се до оставки на полицейски шефове. Докато течаха делата на Куйович, той успя да обвини тогавашния вътрешен министър Румен Петков, че е вземал пари от него. Петков подаде оставка като член на кабинета на Сергей Станишев. Главният секретар на ведомството Илия Илиев беше освободен, а антимафиот номер едно по това време ген. Валентин Петров подаде оставка, след като тя му поискана от наследника на Петков – Михаил Миков.

Наркобосът Куйович арестуван на магистралата, докато излежава присъда

Сега ген. Петров твърди, че чадърът над Куйович „беше доказан с някои писмени разпореждания”, свързани с издаване на фалшиви документи за самоличност на наркотрафиканта. „Освен сега, когато е хванат с фалшива шофьорска книжка, аз знам за още два такива случая. При единия документи му бяха издадени със служители на служители в Стара Загора, а при другия - с писмено разпореждане на главния секретар на МВР по това време Илия Илиев”, каза ген. Петров. 

Той е човекът, който през 2005 г. експулсира наркобоса от България. Категоричен е, че това се налагало, тъй като опасният престъпник представлявал заплаха за националната ни сигурност.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.