Ремонтът ще струва малко под 2 милиона лева

Държавата обеща кардинални решения и крути мерки срещу собственика на материалите, складирани под и около моста на магистрала „Струма”. Започват две спешни процедури, целта на които е участъкът около моста да бъде изцяло почистен от складираните там материали.

Според заместник-регионалния министър Николай Нанков, ремонтът на трасето ще приключи до 4 месеца. Дотогава автомобилите ще се движат реверсивно по платното за София.

Магистрала "Струма" отворена в посока Гърция

Ремонтът ще струва малко под 2 милиона. Агенция пътна инфраструктура ще изиска тези пари по съдебен път от собственика на цеха Кольо Илиев. В момента под магистралата отпадъци и материали няма, но те са струпани съвсем близо.

„Държавата с цялата си строгост, разбира се и общината, ще предприеме необходимите стъпки, още от днес следобед, по отношение на задължаване на собственика на материалите максимално бързо да бъдат отстранени и от непосредствена близост до съоръжението, и от общинските имоти. За мен, като ги видях, това са боклуци, отпадъци, но са материали, които евентуално ще се рециклират”, заяви зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.