Почивните дни ще са шарени, но топли

Почивните дни ще са шарени, но топли. Днес очакваме по-значителна облачност в западната половина на страната. Сравнително повече слънчеви часове – около Черноморието и на югоизток. Преваляванията ще са в югозападната част на страната, с по-голяма вероятност в планинските и предпланинските райони.

Температурите тази сутрин – есенни, със стойности между 13 и 18 градуса. След обяд ще е топло – между 26 и 31 градуса. Най-топло - по поречието на река Дунав. Вятърът – по-осезаем на изток, със скорост до 20-30 километра в час.

Черноморието ще е най-слънчевата и най-ветровитата част на страната днес. Сутринта – 17-18 градуса, след обяд – до 27-28. Вълнението – слабо, но с опасност от мъртви течения по крайбрежието.

Зона с ниско атмосферно налягане определя времето в нашата част на Европа в следващите дни. Центърът й преминава северозападно от България. Очакваме незначителни превалявания в неделя – предимно в планинските райони на Западна България и с по-малка вероятност около Черноморието. Началото на следващата седмица ще е с разкъсана облачност и дневни температури около 30 градуса.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.