Британският премиер отиде в Ирландия, за да се срещне с колегата си Лео Варадкар

Борис Джонсън се срещна с ирландския си колега Лео Варадкар в търсене на решение за Brexit. Британският премиер отиде в Ирландия да търси вариант за пропускателния режим на границата между двете страни.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ВИЖТЕ ТУК

Часове по-късно Джонсън ще се опита за втори път да провокира провеждането на предсрочни избори. Очаква се депутатите в Лондон отново да гласуват срещу него. В Ирландия Борис Джонсън каза, че не го е страх от противопоставянето с парламента и знае какво иска британския народ. До Brexit остава малко над месец и половина и все повече европейски страни сякаш се подготвят за излизане на Великобритания без сделка.

Британският парламент преустановява работа

Снимка: БГНЕС

„Ако няма сделка, това ще предизвика разрив както за британците, така и за ирландците. Не толкова за хората на континента. И каквото и да стане, ще трябва бързо да се върнем на масата за преговори. А първите точки в списъка пак ще са правата на гражданите, финансовата компенсация и ирландската граница. Проблеми, които вече решихме в добросъвестно гласуваното споразумение между вашия предшественик и европейските правителства”, заяви премиерът на Индия Лео Варадкар.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.