Коментар на председателят на „Движение България на гражданите" Димитър Делчев

„Г-жа Манолова не се кандидатира като ляв кандидат, а като граждански. Факт е, че през последните 4 години тя не беше нито „ляв”, нито „десен” политик, а беше омбудсман. Подкрепата, която тя срещна от наша страна, не е толкова нелогична. Ние сме си поставили за цел да се борим с феодалния модел на управление на ГЕРБ в българските общини”. Така председателят на ДБГ Димитър Делчев коментира решението на партията да подкрепи Мая Манолова в битката за кметския пост.

По думите му всеки прави грешки, както и г-жа Манолова. „Не възприемаме битката за София като битка между „леви” и „десни”, поясни той в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините”.

"Движение България на гражданите" с нов председател

Делчев е категоричен, че няма как да се правят по три ремонта на една и съща улица през няколко месеца. „Работим в посока столицата ни да се управлява по-добре, по-почтено.  Ще предложим на Мая Маналова платформа за гражданско управление, в която да влязат много политики. Първата такава политика ще бъде пълен външен одит на всички дружества, общински предприятия и структури в Столична община”, поясни председателят на ДБГ.

И Антони Тренчев напусна ДБГ

Той заяви още, че „Движение България на гражданите" няма да влезе в коалиция с БСП. По думите му листата, която подготвят, има гражданска квота.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.