Президентът Радев също взе отношение по въпроса с шпионажа

Шпионската афера е на път да предизвика и политическа буря у нас. От БСП, „Атака” и президентът Радев се усъмниха в действията на държавното обвинение по шпионския скандал. Управляващите от ГЕРБ призоваха да се изчака резултата от разследването. Те бяха подкрепени и от НФСБ.

Политиците се разделиха на два фронта в реакцията си за шпионския скандал, а именно - въздържал се и усъмнил се.

„След като са задържани или привикани там, има някакви основания”,смята Валери Симеонов от НФСБ.

Разпитът на бившия главен редактор на в-к „Дума” - близо 4 часа

Корнелия Нинова видя атака срещу свободата на словото. А Волен Сидеров обяви страната ни за играчка в геополитически игри.

„Оценяваме случилото се като провокация, като нарушаване на свободата на словото. Вчера са минали граници и се провокира напрежение между русофили и русофоби”, каза още Нинова от БСП.

„Очевидно това е поръчка. Такива сцени са безспорно с идеята да всеят страх всеки, който не обича НАТО да се страхува”, каза още Сидеров.

Гешев: Повдигнато е обвинение в шпионаж на Николай Малинов

Президентът Радев също взе отношение по шпионския скандал. 

„Здравият разум  очевидно напуска българското политическо пространство, особено управляващите. Безсилието на политиците да се справят с тежките проблеми в страната и пълният провал на правителството в стратегически за европейското ни развитие приоритети - Шенген, Еврозона, мониторингов механизъм, стратегически инвеститор, се изразява в паническо търсене на враг”, заяви Румен Радев.

Руски сенатор: Ще защитавам русофилите, заподозрени в шпионаж в България

От ГЕРБ призоваха към сдържаност по отношение на разследването на българските служби, докато си свършат работата и могат да изнесат цялата необходима информация.

„Без да сме запознати в детайл с това разследване, от изявленията на прокуратурата и на службите ние разбираме, че става въпрос за разследване срещу конкретни лица. Не срещу неправителствени организации, не срещу общности, споделящи една или друга идеология или идея”, поясни Тома Биков от ГЕРБ.

ВСИЧКО ЗА ШПИОНСКИЯ СКАНДАЛ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.