Премиерът поздрави българския комисар във Facebook

„Поздравявам българския комисар Мария Габриел след като днес официално стана ясно, че получава ресор "Иновации и образование" в новата Европейска комисия”. Това написа премиерът Бойко Борисов личния си профил във Facebook.

„Изключително важен и модерен ресор с бюджет 100 млрд. евро - третото по големина перо в общия бюджет на ЕС. Мария Габриел ще поеме изцяло цифровите умения в образованието, а очакванията са бюджетът за образование да бъде увеличен тройно. Важно е, че голяма част от досегашния ресор "Цифрова икономика и цифрово общество" се съдържа в обхвата на новия”, пише още премиерът.

Мария Габриел е номинирана за еврокомисар по иновациите и младежта

„Под ръководството на Мария Габриел ще бъде програмата "Хоризонт Европа", от която се осигурява финансирането на киберсигурността, суперкомпютрите и дигиталните хъбове”, добавя Борисов.

Мария Габриел: Новият ми ресор в ЕК „Иновации и младеж“ е признание за България

„Вярвам, че Мария Габриел ще ръководи успешно поверения й ресор, защото само иновациите ще доведат до по-високи заплати и по-конкурентоспособна икономика. Благодаря и на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, че удържа на думата си и ни даде ресор, свързан с образование, иновации и нови технологии. Приоритети, залегнали в програмата на правителството, за които работим ежедневно!само иновациите ще доведат до по-високи заплати и по-конкурентоспособна икономика”, пише още Бойко Борисов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.