Новият закон дойде от губернатора Андрю Куомо

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо подписа нов закон, по силата на който в държавните училища в целия щат ще има минута мълчание всяка година, за да се отбележи годишнината от терористичните атаки на 11 септември, предаде БГНЕС.

Законът има за цел да "насърчи диалога и образованието в класната стая" и да гарантира, че бъдещите поколения разбират терористичната атака през 2001 г., отнела живота на над 3000 души и мястото на тази трагедия в историята, се казва в изявление на кабинета на губернатора.

"11 септември беше един от най-мрачните периоди в историята на този щат и на тази нация. Дължим го на онези, които сме изгубили и на безбройните герои, които хукнаха към опасността в този ден и дните, които последваха, за да направим всичко възможно, за да запазим паметта им жива“,каза Куомо.

Кървавите атентати в Америка - 16 години по-късно (ГАЛЕРИЯ+ВИДЕО)

"Като установим този ден на възпоменание и кратък момент на мълчание в публичните училища, ще помогнем да гарантираме, че никога няма да забравим - не само болката от този момент, но и смелостта, жертвата и любовта, което определи нашия отговор", добавя тай.

Инициаторите на закона се стремят случилото се да не бъде забравено от бъдните поколения.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.