При задържането му в петък сутринта е имало шест малолетни и непълнолетни момчета

Оставиха в ареста пастора педофил, обвинен в блудство с български деца. Има данни за няколко случая на блудство с деца от Сливен, на които Даниел Хъл плащал. 

Заседанието премина при закрити врата, заради това че в разследването има данни за сексуално посегателство над деца. Докато съдът гледаше мярката за неотклонение, отвън имаше протест в негова защита. На събирането пред съда присъстваха и децата, които са хвнати с Хъл при ареста му.  

В момента на ареста му в 6 сутринта вчера, той е бил в присъствието на шест малолетни и непълнолетни момчета - четири на 13 години, едно на 14 и едно на 15 години. 

Пасторът педофил обвинен в блудство с български деца

Британецът вече е излежал присъда за педофилия на Острова, от където на два пъти са изисквали екстрадирането му. Последният път през 2018 но съда го е оставил в Сливен. Хъл не се признава за виновен, но е обявил, че няма да обжалва мярката. 

„Няма достатъчно доказателства, но има събрани.  По мое предложение и негово решение е да не се обжалва мярката. Неговото твърдение, че не е извършил тези неща”, каза адвокатът на Даниел Хъл Милена Христова.

Евангелският пастор се прочу след разследване на Би Би Си. Даниел Хъл е пристигнал за първи път преди три години в Сливен. Тогава пасторът е върнат с Европейска заповед за арест в британски затвор, където лежи 15 месеца за педофилия. След излизането си, той се връща отново в квартал „Надежда”, въпреки забраната да напуска Англия и да доближава деца. Разследващите у нас заявиха, че Даниел Хъл е задържан не заради репортажа на Би Би Си, а защото е бил наблюдаван през последната година и половина от пребиваването си в България.

„През 2018 година в Окръжна прокуратура беше получена нова Европейска заповед за арест от британските съдебни власти за задържане на лицето и връщането му, именно, заради това нарушение, но съдът отказа да върне британския гражданин, тъй като по нашето законодателство, това нарушение не е престъпление”, обясни Ваня Белева – говорител на Окръжна прокуратура – Сливен.

Хъл ще бъде съден за блудство с повече от две малолетни лица. Дотогава остава за постоянно в ареста. Грозят го от 5 до 15 години затвор.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.