"Лъвовете" поведоха в групата след категоричен успех над Румъния

България победи с 3:0 Румъния във втория двубой от група "А" на европейското първенство по волейбол за мъже, пише Gong.Bg.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК 

Началото беше точка за точка и така до 4:4. Цветан Соколов с отлични забивки дава аванс на българския тим от две точки, но румънците успяват лесно да пробият нашата блокада и поддържат разликата. 

Добър сервис на Сеганов и две мощни забивки на Тодор Скримов обаче връщат усмивките в нашия тим за 12:9. Последва успешна двойна блокада на Йосифов и Соколов за 13-ата точка. Преднината на нашите става 5 точки и Румъния взима прекъсване при 14:9. Соколов обаче е неудържим и с удар по блокадата прави резултата 16:11. Румънецът Мариан Бала пък показва интелект и се справи с тройната ни блокада за 18:14. Отлична двойна блокада на съперника,спря атака на Соколов за 19:16. Румънците намалиха аванса само на една точка 21:20 след грешка на Соколов и Силвано Пранди веднага поиска прекъсване.

Снимка: БГНЕС

Последва изравняване 22:22 и нашите взимат второ прекъсване. Скримов с удар по блокадата извежда България напред 23:22, но румънците връщат точката. Грешка на сервис от съперника и нашите отново повеждат. Ново равенство 24:24 и Лика от сервис извежда Румъния напред в резултата 24:25. В крайна сметка България спечели първия гейм с 28:26 след ас на Мартин Атанасов.

Летящ старт на България на Евроволей 2019 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Българите започват втория гейм много по-концентрирано и повеждат със 7:2 след добри атаки на Гоцев и успешна игра на блокада. Коварен сервис на Гоцев прави резултата 8:2 и румънците взимат прекъсване. Атомна серия от три сервиса на Ачобаницей стопява аванса ни само на две точки - 8:6. Логично следва прекъсване за Силвано Пранди. Това дава резултат и преднината ни бързо нараства на 5 точки - последната за 12:7 е след мощен сервис на Скримов.Тя поставя началото на успешна серия - след негови сервиси резултатът става 15:7. С техничен удар по блокадата Мартин Атанасов прави 17:10. Последва отпускане и румънците намаляват на 18:16 след добра серия от сервис на Кристиан Барта. Тя е оспряна от Соколов след тхническо прекъсване за нашите. Видео повторение ни носи 21-ата точка даради докосване на мрежата от румънската блокада. Грешка на Чиприан Матей на сервис прави резултата 23:19. Отново Мартин Атанасов затваря втория гейм за 25:20.

Снимка: БГНЕС

Третият гейм започва с удар по нашата блоката на Чиприан Матей за 0:1. Грешка на сервис, което е слабото място на румънците в този мач,бързо връща равенството. И Цветан Соколов греши от начален удар за 3:4. Тройна блокада на Соколов, Гоцев и Атанасов вдитна адреналина за 10:6. Ас на Мартин Атанасов за 12:7 и следва прекъсване за румънците. Мощна атака на Скримов и резултатът е 13:8 въпреки отчаяните опити на съперника да спаси точката. Мартин Атанасов със силен удар по диагонала прави разликата седем точки - 19:12. Три последователни точки на Румъния внасят напрежение и Силвано Пранди взима прекъсване при 19:15. И това обаче не дава резултат и следва ново прекъсване за нас при 22:20. Сервиз по диагонала на Соколов и мачбол за българите - 24:20. Пак той отбеляза победната точка в гейма и в мача.

Утре България излиза от 21,45 часа срещу тима на Португалия за трета победа в групата. В първата среща  националите спечелиха с лекота срещу Гърция с 3:0 (25:22, 25:16, 25:20),.

БЪЛГАРИЯ - РУМЪНИЯ 3:0 (28:26, 25:20, 25:20)

БЪЛГАРИЯГеорги Сеганов, Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев - Теодор Салпаров-либеро

Старши треньор: СИЛВАНО ПРАНДИ

РУМЪНИЯКристиан Барта, Лауренциу Лика, Адриан Ачобаницей, Мариан Бала, Разван Михалчеа, Андрей Спъну - Влад Кантор-либеро

Старши треньор: ДАНУЦ ПАСКУ

Повече спортни новини четете в Gong.Bg.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.