Избухнала е метанова бутилка на автомобил по време на зареждане

Жена загина, а друга беше ранена при избухването на кола с газова уредба по време на зареждане на бензиностанция в Добрич. Вероятната причина е неизправна метанова бутилка. Автомобилът е бил действащо такси, а в него са пътували майка и дъщеря.

Инцидентът станал в събота вечерта около 20 ч. на бензиностанция в квартал „Добротица”, на изхода на Добрич. По думите на свидетели секунди преди взрива по-младата жена се е отдалечила от колата заедно със служител на бензиностанцията. Загинала е 67-годишна жена, която е била на задната седалка. Взривената кола е почти унищожена.

Пиян шофьор се заби с колата си в магазин

Жената незабавно била откарана в болница, но заради травмите, които получила по време на взрива, лекарите не успели да я спасят. Според служители на бензиностанцията не може да става дума за човешка грешка при зареждането.

„Инцидентът е в следствие на неизправна газова бутилка, която се намира в самия автомобил на потърпевшите”, заяви Димитър Димитров, представител на бензиностанцията.

Разследващите започнаха проверка и на бензиностанцията, и на автомобила.

„Кога е монтирана, къде е монтирана, кога е проверявана - това ще влезе в заключението на техническата експертиза по отношение на монтажа и експлоатацията на уредбата”, каза още окръжният прокурор на Добрич Златко Тодоров.

Другата пострадала е настанена в отделението по неврохирургия, без опасност за живота. Има травма на главата и комоцио. По време на инцидента на бензиностанцията не е имало други клиенти.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.