В ефира на предаването актьорът заяви, че бързо се е съгласил да се кандидатира за кмет

„Нормално е в политиката да има хора от различни професии. И актьори, и журналисти, и адвокати, и учители. Политиката е за всички. Приемам кандидатурата си не толкова като политически ангажимент, а като гражданска позиция. Ангажирам съм към „Партия на зелените”. Това заяви в ефира на предаването „Неделята на NOVA” актьорът Тончо Токмачиев, който също влезе в битката за местния вот.

И Тончо Токмакчиев иска да е кмет на София

Той допълни, че бързо се е съгласил да се кандидатира за кмет на София. „Причината е, че това, което ми предлагат не противоречи на моите принципи и възгледи”, поясни Токмачиев. От програмата на партията става ясно, че ще се борят столицата ни да бъде град без пластмаса. „Науката и технологията се развиват. Надяваме се, че в най-скоро време ще бъде измислен нов начин за преработка на пластмасови изделия”, каза още актьорът.

Той заяви, че не харесва някои методи в сегашното управление на столицата. „Проблемите на ул. „Граф Игнатиев” не бяха толкова сериозни. Нещата бяха пресилени. Създаде се излишно напрежение”, поясни Токмачиев.

В ефира на предаването той коментира и отношенията си със Слави Трифонов. „Двамата не сме се виждали, откакто пътят ни се раздели. Не сме съперници. Пожелавам му успех”, каза още Тончо Токмачиев.

Той допълни, че му предстои дълго турне в САЩ.

Още гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.