Той избухна в събота

Пожарът, който възникна на 14 септември в местността „Сухото езеро” на територията на природен парк "Рила", е ликвидиран тази сутрин. Това съобщиха от полицията в Кюстендил, цитирани от БТА.

Пожар избухна в района на Сухото езеро в Рила (СНИМКИ)

Огънят е обхванал площ от около 10 дка. Горяха клек, бял бор и мура, а пожарът беше гасен от екипи на пожарната , Югозападно държавно предприятие, служители на Рилски манастир, на природен парк "Рила" и Национален парк "Рила", доброволци, хеликоптер от авиобаза "Крумово". В момента на място все още са около 45 души пожарникари, горски служители, служители на природния парк, посочиха от полицията.

Пожарът край Сухото езеро в Рила е локализиран

Причините за възникването на пожара са в процес на установяване, допълниха от ОДМВР в Кюстендил и уточниха, че в края на миналата седмица в Кюстендилска област са възникнали общо 18 пожара.

При друг пожар, възникнал в края на миналата седмица в землището на с. Богослов, община Кюстендил, са били унищожени дървена барака, ограда, 20 овощни дръвчета, 15 лозници. Пожарът е обхванал площ от 20 дка и е угасен от два противопожарни екипа на РСПБЗН - Кюстендил. Спасени са били пет къщи и 60 дка смесена гора, няма пострадали хора.

Голям пожар остави семейство от Белица без дом (СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.