Това съобщи генералният директор на БНР Светослав Костов пред СЕМ

Шефът на БНР обясни, че причината за 5-часовото спиране на програма "Хоризонт" в петък е проблем с осигуряването на сигнала.

До три дни ДАНС, КРС и СЕМ трябва да установят защо спряха „Хоризонт”

Светослав Костов беше изслушан от членовете на СЕМ, след скандала с радиожурналиста Силвия Великова и протеста пред сградата на радиото. От регулатора обясниха, че БНР е нарушило лиценза си заради спирането на програмата. Според Костов няма общо между напрежението в обществената медия и спряното излъчване. Той обясни спирането на хоризонт с проблем с оптичния сигнал от студийния комплекс. Техническият директор бил информирал ръководството, че се налага профилактика и те се съобразили с него. След случая директорът на хоризонт Николай Кръстев подаде оставка. Управителният съвет определи за временен титуляр на поста дългогодишният журналист от Българското национално радио - Мартин Минков.

 „Г-н Костов, много бих искала да Ви върна в реалността и да Ви кажа, че проблем в БНР има. Вие нарушихте комуникацията със СЕМ, с КРС, със служителите на поверената Ви обществена медия. Аз не Ви задавам въпрос – аз изисквам да знам какво се е случило”, заяви Розита Еленова, член на СЕМ.

„Не е имало цензура. Ресорът не е сменен”, каза още Светослав Костов. Той поясни, че не може да каже каква точно е повредата и дали тя вече е отстранена.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.