Божко Атанасов използва агрегат

Изряден абонат от Първомай стои без ток повече от месец, защото от енергото отказват да преместят електромера му.

Божко Атанасов няма ток от 33 дни. Причината – искане на представители на електроразпределителното дружество да сменят електромерите. Служителите на EVN поискаха да сменят електромерите с нови – такива с дистанционно отчитане. С което аз не съм особено съгласен”, обясни Атанасов.

Строителна фирма остави без ток хиляди клиенти на ЧЕЗ

Той е поискал неговият такъв да бъде изваден отвън до входа на блока, в който живее. Междувременно сложил и катинар на таблото. „Сложих го, защото залових двама служители на електроразпределителното дружество самосиндикално да сменят два електромера и часовника, който сменя тарифата от нощна на дневна”, обясни потребителят.

С това и блокирал достъпа на оторизираните лица от EVN. Според Крум Косев от дружеството това е нарушение и е достатъчна причина за спиране на електрозахранването. „Самоволното заключване на таблото е категорично нарушение на нормативни актове и съгласно нормативните изисквания това е достатъчно основание за спиране на захранването”, обясни служителят на електроразпределителното дружество.

Скъсан кабел остави столичен квартал без ток

За слагането на катинар на таблото е направена и проверка от Районна прокуратура – Първомай. А междувремнно Божко Атанасов задоволява нуждите си от електроенергия чрез агрегат.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.