Тя внесе 6 255 подписа в Общинската избирателна комисия

Мая Манолова внесе 6 255 подписа в Общинската избирателна комисия (ОИК), с което се регистрира като независим кандидат на предстоящите през октомври местни избори, предаде Дарик Нюз. Пред журналисти бившият омбудсман заяви, че разполага с още 2 000 подписа на граждани, подкрепящи нейната кандидатура, но те не са обработени, като вероятно това ще се случи малко по-късно.

Националният съвет на БСП единодушно подкрепи Мая Манолова за кмет на София (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Подписите са достатъчни и са от хората, които подкрепят моята гражданска кандидатура“, смята Манолова. Тя влиза в кметската надпревара издигната от инициативен комитет, но зад нейната кандидатура застанаха няколко партии, включително и БСП.

Манолова: Основният ми приоритет ще бъде превръщането на София в чиста и зелена столица

„Избрахме днешния ден, защото аз и екипът ми имаме вяра, надежда и любов за София. Днес е един прекрасен празник“, заяви Манолова. Попитана за пореден път как смята да управлява столицата без мнозинство в общинския съвет и ще разчита ли за това на ГЕРБ, тя отговори: „Ще разчитам на всички столичани. София заслужава да бъде управлявана с ума, таланта, вярата, надеждата и любовта на всички столичани.

Източник: dariknews.bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.