Това е последният мач на националния отбор от Група А на Евроволей 2019 в Монпелие

Националният отбор на България загуби с 1:3 от Италия в последен мач за нашия тим  от Група А на Евроволей 2019 в Монпелие. Така тимът на Силвано Пранди ще завърши на трето място без значение от изхода на утрешната среща между Франция и Италия. Българите ще пътуват за Словения, където ще играят мачовете си от втория етап на европейското първенство, съобщава Gong.bg.
 
1 гейм 
 
Първата точка в срещата е за България чрез Гоцев. Нашите влизат много концентрирани в двубоя и стартът е великолепен - 4:0. Съперникът връща една точка с удар по блокадата. Тодор Скримов обаче прави 5:1. Мощен удар на Цветан Соколов носи шеста точка на България. Атака през центъра на Виктор Йосифов и резултатът е 8:3. Цветан Соколов е безпощаден и с удар по диагонала прави 9:3. Разликата от 6 точки кара италианците да вземат първо прекъсване. Сервис на Олег Антонов попада в "мъртва" зона за шеста точка на съперника. Авансът е стопен на 3 точки, но Гоцев с перфектен завършек прави 12:8. Тодор Скримов с удар по блокадата бележи 14 точка. Цветан Соколов за пореден път надиграва блокадата на Италия за 15:10. Постепенно италианците стопяват преднината ни само на 1 точка и това кара Силвано Пранди да поиска прекъсване. Грешка на Хуанторена при посрещане носи 20 точка за България и следва второ прекъсване за Италия. Гоцев бърка на сервис и разликата пак е две точки. Феноменално изпълнение на сервис от Соколов и резултатът е 22:18. Анцани обаче връща надеждите на Италия. Соколов обаче не може да бъде спрян и бележи 23 точка за нашите въпреки тройната блокада срещу него. Българите имат 4 възможности да затворят първия гейм, но пропускат първите две. Силвано Пранди взима прекъсване и това има ефект - Виктор Йосифов с атака през центъра прави 25:22.
 
2 гейм 
 
Вторият гейм започва точка за точка. Добре работещата ни блокада през първия гейм е пробита от Хуанторена за 2:3, Тодор Скримов изравнява.Цветан Соколов скрива топката на италианците за петата точка. Видеоповторение ни носи и шеста точка. Хуанторен с мощна забивка през центъра възстановява равенството. В дълго разиграване нашите показаха железни нерви за 7:6 чрез Соколов. Мартин Атанасов се справя с мощния сервис на Антонов и след това за Соколов остава по-лесното - да забие топката в полето на Италия за 8:8. Десетата точка предизвика луда радост в нашия тим и Гоцев дори показа няколко танцови стъпки. Равенство 11:11, след като Соколов е "хванат" от италианската блокада. Видеоповторение носи 13 точка за нашите, след като се видя, че топката е докоснала пода. Съперникът дърпа с 2 точки след ас на Зайцев и Силвано Пранди веднага взима прекъсване. Отлично посрещане на сервиса на Зайцев от страна на Салпаров и това позволява на Соколов да атакува по диагонала за 15-ата точка. Съдийска грешка ни лиши от точка, след като не бе отсъдена задържана топка от Джанели. Грешка на Гоцев на сервис и резултатът е 17:20. Италианците връщат подаръка и техният щаб веднага взима прекъсване. Много важна точка за 21:22 на Йосифов, който е непробиваем на блокада. Пусната топка обаче за пореден път ни матира и съперникът е на точка от спечелване на втория гейм. Мартин Атанасов с удар по блокадата запазва надеждите, същото прави и Зайцев, който праща топката в аут. Именно Зайцев обаче с мощен удар покрай блокадата затваря гейма и резултатът е изравнен - 1:1.
 
3 гейм 
 
Началота на третия гейм е добро за нашите национали - 3:0. В тези минути блесна класата на Тодор Скримов, който реализира две от точките. Италианците обаче показват зъби и бързо обръщат до 4:3 чрез своя ас Зайцев. Българите са разколебани най-вече в посрещането и разликата набъбва на 3 точки. Задържана топка от Антонов обаче стопява аванса само на точка. Видеоповторение отново ни носи точка за 8:9. Интересният начин на изпълнение на сервис на Пиано не притеснява нашите, които продължават да се справят отлично на посрещане. Майсторство в този елемент от волейбола показа и Соколов при 11-ата точка за Бългаария. Бомба на Соколов от сервис затруднява максимално италианското посрещане, а след това Сеганов и Йосифов са непробиваеми на блокада и България повежда 15:14. При 19:17 за Италия Пранди иска прекъсване, за да спре добрата серия на съперника, но и това не помага - 17:20. Продължителна атака завършва с мощна забивка на Зайцев за 21-ата точка на Италия. Симоне Джанели с атака през центъра прави 22:17. Силвано Пранди се опитва чрез смени да промени нещо в нашата игра. Грешка на Георги Петров на сервис затваря третия гейм при 25:21 за Италия.

4 гейм 
 
Италия започва устремно четвъртия гейм и повежда 3:0 като две от точките са директно от сервис. Две атаки, завършени от Тодор Скримов и резултатът е намален на 2:5. Джанели е в стихията си и не може да бъде спрян - 9:6 за Италия. След нови две точки за съперника Силвано Пранди взима прекъсване. Пуска на игрището и две от резервите - Венелин Кадънков и Даниел Димитров на мястото на Соколов и Сеганов. Българите изглежда са се предали и съперникът трупа точка след точка. Все по-често италианците са оставяни на мрежата без блокада и резултататъ вече е 22:14 за Италия. Цветан Соколов се връща на игрището и разликата е намалена на 6 т. Удар на Скримов в аут слага край на гейма 17:25 и победа за Италия с 3:1.
 
БЪЛГАРИЯ - ИТАЛИЯ 1:3 (25:22, 23:25, 21:25, 17:25)

 
БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Тодор Скримов, Светослав Гоцев, Виктор Йосифов - Теодор Салпаров-либеро
 
Резерви: Добромир Димитров, Венелин Кадънков, Николай Пенчев, Георги Петров, Теодор Тодоров, Алекс Грозданов - Петър Каракашев-либеро
 
Селекционер Силвано Пранди
 
ИТАЛИЯ: Симоне Джанели, Иван Зайцев, Османи Хуанторена, Олег Антонов, Симоне Анцани, Матео Пиано - Масимо Колачи-либеро
 
Резерви: Филипо Ланца, Рикардо Сбертоли, Габриеле Нели, Даниеле Лавия, Роберто Русо, Давиде Канделаро, Фабио Балазо
 
Селекционер Джанлоренцо Бленджини
 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.