Кампанията ще се проведе в сряда от 9.30 до 13.30 часа в зала „Запад“ на Народното събрание

Депутати и служители в Народното събрание ще даряват безвъзмездно кръв, за да насърчат повече хора да се включват в подобни инициативи, предаде БГНЕС.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Кръводарителската акция се организира от Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, съвместно с Комисията по здравеопазването, Националният център по трансфузионна хематология и Българският червен кръст. Тя ще се проведе в сряда, от 9.30 до 13.30 ч. в зала „Запад“ на Народното събрание.

Снимка: БГНЕС

В ход е традиционната кръводарителска акция за Цветница

Тази благотворителна инициатива в подкрепа и насърчаване на кръводаряването има за задача да насочи вниманието на обществото към проблемите, свързани с осигуряването на кръв и кръвни съставки, необходими за нуждите на здравеопазването. С оглед увеличаващият се недостиг на доброволни и безвъзмездни кръводарители е необходимо да се увеличава информираността за смисъла от даряването на кръв, което спасява живот.

В благородната кауза се очаква да се включат много народни представители и служители от 44-то Народно събрание като по този начин ще бъде даден пример за насърчаване, стимулиране и поощряване на безвъзмездното и доброволно кръводаряване. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.