Престъпленията са били записани от поне десет охранителни камери

Крадци на луксозни автомобили в действие. Кадри от охранителни камери пред столичен хотел показват две изключително ловки посегателства, случили се в рамките на две седмици. Предполага се, че и в двата случая извършителите са едни и същи.

Цената на всеки от автомобилите е над 150 000 лева. Собствениците им остават без тях, докато са гости на семеен хотел в столичния квартал „Драгалевци“.

„Виждате, че само за 13 дни една и съща група, с една и съща кола извършва тези кражби. Това ме притеснява, въпреки многократните разговори с криминалисти”, каза Кристиян Петров, собственик на хотела.

„Дръжте крадеца”: Задигнаха капачки, събирани за благотворителност

Престъпленията са били записани от поне десет охранителни камери. Кадрите проследяват всяка стъпка на крадеца, докато съучастникът му го чака в колата. В единия случай апашът на автомобили влиза през прозореца в луксозен джип, който иска да отмъкне.

„Такова нещо не бях виждал никога. Прозорецът е смъкнат и отворен с компютър, който е предварително подготвен”, допълва Петров.  

Полицията вече работи по случая. Разследващите твърдят, че знаят кои са крадците.

„Има оперативна информация. Криминалният контингент се специализира в дадена дейност, в която той е най-добър. Непрекъснато извършваме превенция на този контингент. Постоянно се работи. Многократно са задържани и осъждани. Нашата работа е да съберем годни доказателства, които да предоставим на прокуратурата, за да може тя да повдигне обвинение”, коментира главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.