На 17 септември двамата нападнали и откраднали 100 лева от готвачката в детското заведение

Двама младежи на 22 и 25 години от град Петрич са задържани за нападението с нож и грабежа на 60-годишната готвачка в детска градина в село Кърналово, предаде БГНЕС.

Валентина Голчева бе нападната в 5:30 сутринта във вторник, докато приготвяла закуската за децата. Двамата - тогава неизвестни нападатели, са ѝ отнели наличната в нея сума от 150 лв.

Двама мъже нападнаха и обраха готвачка в детска градина

„Двама младежи от Петрич са задържани за нападението, получило голям обществен отзвук. Те са от Петрич. Дядото на единият е от село Кърналово, той е планирал обира. Ножът, който е опрян в гърлото на жената, е взет от дома му“, каза на брифинг директорът на ОДМВР-Благоевград комисар Дойчин Дойчинов.

Според него има самопризнания от двамата, но повече подробности не могат да се дадат, тъй като процесуално-слествените действия продължават, а и двамата все още не са обвинени за въоръжения грабеж.

Поставят камери за видеонаблюдение след обира в детска градина (ВИДЕО)

„Стоях на мивката. Чух шум зад гърба си. Помислих, че е доставчикът на хляб, но като се обърнах видях крадците. Заплашиха, че ще ме заколят, ако не им дам пари. Удариха ме и взеха портфейла. Бяха със скрити лица”, разказа в ефира на „Здравей, България” пострадалата Валентина Гочева.

Директорът на ДГ "Иглика" заяви, че ще бъде поставено видеонаблюдение в учебното заведение. Тя допълни, че и преди там е имало кражби.

Информация: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.