Приятели на жертвата Андрей Монов определиха предсрочното му излизане от затвора като "обидно"

Съдът е освободил предсрочно австралиеца Джок Полфрийман, защото се е поправил през 12-те години, прекарани в затвора за убийството на студента Андрей Монов в София. Това заяви за NOVA адвокатът на Полфрийман Калин Ангелов.

Пускат предсрочно осъдения за убийство Джок Полфрийман

Той каза още, че е присъствал на заседанието, на което апелативните съдии решили да пуснат клиента му на свобода седем години по-рано от очакваното.

„Мотивите са много дълги и подробни. С нетърпение чакам да ги качат на сайта на съда, за да не ги преразказвам”, каза Ангелов. И допълни, че не знае каква точно е процедурата, през която австралиецът ще трябва да премине след излизането си от затвора. Защитникът не знаел и дали Полфрийман трябва да бъде екстрадиран в родината си.

"Реално Полфрийман е излежал 11 години и 9 месеца. Дори с труда, който уж е положил, остават още доста години", каза в ефира на "Здравей, България" приятелят на убития Андрей - Димитър Кръстев. Той е бил на мястото на престъплението. Пристигнал минути, след като австралиецът бил намушкал жертвата си. "Линейката се забави около 40 минути. Ако не беше станало така, може би Андрей щеше да е жив", каза още Кръстев.

Съученикът на убития - Крум Лозев, пък изрази мнение, че наложената на Полфрийман присъда от 20 години е твърде лека. "А фактът, че той дори нея няма да излежи, е меко казано обиден", коментира Лозев.

Какво още споделиха приятелите на Андрей Монов вижте във видеото по-долу.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.