Премиерът иска Сметната палата да проверява управлението на медията

Темата за скандалите около Българското национално радио отекна и в парламента. Лидерът на БСП поиска специална комисия да се запознае със случая, а премиерът каза, че и ГЕРБ ще участва в нея. Борисов беше поканен в Народното събрание заради шпионския скандал с русофилите.

СЕМ глобява БНР, сезира прокуратурата за цензура в медията

„Виждаме, че властта се опитва да замаже проблема и да го прехвърли на техническо равнище. Изключването на сигнала на БНР е безпрецедентен случай в историята на България и ние искаме и политическа отговорност, и истината докрай. Затова предлагаме тази анкетна комисия”, заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

„В момента прокуратурата извършва пълна проверка. Ще помоля нашата политическа група да се присъедини веднага към тази анкетна комисия, която искат колегите от БСП. И нещо повече - пленарната зала да вземе решение Сметната палата, като най-независим върховен орган, да влезе и да провери цялото управление на БНР”, коментира премиерът Борисов.

Журналисти излязоха на протест пред БНР (ВИДЕО+СНИМКИ)

По темата за отношенията между България и Русия той беше категоричен, че те не са влошени, а напротив. Подготвяло се и посещение на руския президент Владимир Путин у нас, разкри още министър-председателят.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.