Щети са нанесени и на леки коли, паркирани наблизо

Огромен пожар в Пловдив вдигна на крак посреднощ огнеборците в града. Магазин за моторни масла изгоря до основи. Щети са нанесени и на две леки коли, паркирани наблизо. Полицията затвори до сутринта в петък оживен булевард заради разлива на масло върху пътното платно. Инцидентът се размина без жертви и пострадали.

Пожарът е избухнал минути след полунощ в петък в магазин до Земеделския университет в квартал „Кършияка”. Търговският обект е трябвало да отвори след дни. Двама мъже наели преди месец магазина, за да продават в него вносни моторни масла.

Жена загина при пожар в Ловешко

Според очевидци магазинът пламнал отвътре. Маслата се разгорели за броени минути и пламъците обгърнали обекта от всички страни. Въпреки че на място пристигнали три противопожарни коли, магазинът изгорял до основи.

409 пожара са потушени в сряда в цялата страна

Единият от наемателите предполага, че пожарът е дело на конкуренти. Другият твърди, че не дължат пари на никого. „Аз все още не мога да си го обясня. Искам да видим записите от камерите. Имаше камери, но са изгорели и затова се надяваме да можем да възстановим данни от харддиска. Нямаме конкуренти”, каза Николай Цветков, наемател на магазина.

От горенето на маслата в района няма замърсяване, твърдят властите. Полицията разследва причините за пожара.

Репортер: Благой Бекриев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.