Момиченцето е пострадало сериозно

Метална катерушка падна върху 4-годишно момиченце. Инцидентът е станал в двора на детска градина в Асеновград. Детето е откарано в болница. Момиченцето е с контузна рана на главата и има 10 шева. В детското заведение започва спешна проверка.

Инцидентът станал пред погледа на учителката и останалите деца от групата.

„Катерушката е била висока около 60 см. Детето веднага е пренесено в медицинския кабинет и веднага е било сигнализирано на тел.112 за случая”, разказа Кети Георгиева, директор на ОДЗ “Бако Динчо“- Асеновград.

Падналото от втория етаж дете може да бъде отнето от родителите му

Линейка откарала момиченцето в местната болница, откъдето било преместено в Пловдив. Там под упойка раната била обработена. Според бащата на детето катерушката била стара и опасна, затова била оставена в задния двор на градината, за да не могат децата да се катерят по нея.

„Те ни разказаха, че са я махнали обаче големи деца влизали нощно време и играли и пак са  я донесли отпред. Някои ще трябва да носи отговорност за тези работи”, разказа бащата Рамадан Рамаданов.

Директорката признава, че има пропуск. Учителката не е извършела задължителния оглед за безопасност на площадката преди да изведе децата. За това ще бъде наказана.

Още на следващия ден катерушките били демонтирани. До момента металните съоръжения, които са на повече от 30 години, не били подменени заради липса на средства. Родители  смятат, че е недопустимо децата да играят на подобни съоръжения.

Бащата на пострадалото дете заяви, че ще търси правата си в съда.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.