21 години след старта на професионалната си кариера футболистът се сбогува с нея

Новината, че Димитър Бербатов прекратява спортната си кариера продължава да е водеща във футболните среди. Той е единственият български играч, обличал екипа на „Манчестър Юнайтед”. 7 пъти е обявяван за Футболист №1 на България.

С националния отбор и до ден днешен е ненадминат по брой голове. „Всеки момент, в който съм стъпвал на зеления терен е бил специален за мен, защото знам и съм осъзнавал, че това е до време и ще свърши”, каза Димитър Бербатов.

Димитър Бербатов прекратява футболната си кариера

21 години след старта на професионалната си кариера футболистът се сбогува с нея.

„Трудно,много трудно. Ако беше лесно сигурно щях да го обявя още преди една година. Човек живее с любовта и надеждата, че може за последно да стъпи на зеления килим и да играе. Вътрешно в себе си знаех, че това няма да се случи, но въпреки това продължавах да вярвам, защото обичам играта толкова много”, добавя легендарният футболист.

Възможна ли е появата нов български талант като Бербатов?

Игра, която сбъдва една от най-големите му мечти и го води до върховете на световния футбол.„Чисто професионално моят връх беше, когато подписах с „Манчестър Юнайтед”. Върхът, към който съм се стремял цял живот и когато това се случи си казах: „Димитре, успяхме, това е твоят момент, успяхме”, разказва Бербатов.

След възходите и паденията е време за равносметката. „Винаги се стараех да давам най-доброто от себе си. На моменти не бях лесен, но това идваше от желанието за личностно и професионално развитие и това беше водещо. Винаги съм играл за отбора и той е бил на първо място”, посочи футболистът.

Фенове на "Юнайтед" зоват: Искаме Бербатов в отбора (ВИДЕО)

Футболистът се посвещава не само на любимата игра, но и на талантливите деца. За 11 години фондацията му е подкрепила стотици даровити българчета.

„Уча се от децата, някои притежават повече медали от мен. Имаме много готини  и талантливи деца,но някой само трябва да им помогне. Това се опитваме да направим ,но най-вече да бъдат добри човешки същества”, завършва Димитър Бербатов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.