В неделя вечерта органите на реда нахлуха в апартамента му

Малко преди 9 часа тази сутрин служители на реда започнаха втори оглед на района около блока, в който живее барикадиралият се мъж. в столичния квартал  „Овча купел”

Цяла нощ продължи разпитът mu. Той беше обезоръжен малко след 19 часа в неделя, когато отряд „Кобра” нахлу в апартамента му.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

СЛЕД 20 ЧАСА ПРЕГОВОРИ: Приключи кризата с барикадиралия се в дома си мъж (ВИДЕО+СНИМКИ)

Преди това преговорите с психолози продължиха повече от 20 часа. Мъжът беше прегледан от екип на Спешна помощ. При прегледа той е бил спокоен и уравновесен и не се е наложило да бъде хоспитализиран, съобщават властите. Очаква се с прокурорска мярка да бъде отведен в психиатрично заведение.

В момента ситуацията е спокойна. Въпреки това има полицейски служители, районът продължава да е отцепен. Барикадираният мъж е живеел на последния етаж на блок 6 на столичния квартал „Овча Купел”. Хората са чули няколко няколко изстрела в събота вечерта.

„Вчера около 13 часа на телефон 112 е получен сигнал от мъж, собственик на охранителна фирма. Той твърди, че неизвестно лице, въоръжено с оръжие и с униформа, го е потърсило на адреса на офиса на фирмата. Установява се, че преди два месеца това лице е било на събеседване със собственика й, за да търси работа като сътрудник „Охрана”. След като не е одобрен се започват редица от SMS-и, включително и със заплаха за убийство и саморазправа със собственика. Патрул от 6 РУП се явява на място, след като установява самоличността и адреса на лицето, при опит да се влезе в контакт с него, в апартамента се чува презареждане на пистолета и започва да се стреля. Което е заострило вниманието полицаите веднага да напуснат стълбищната площадка. Във вчерашния ден има изстреляни над 2 пълнителя. Говорим за газово оръжие, което по закон е с уведомителен характер. След проверка в нашите масиви ние сме категорични, че не е подавано такова уведомление до 6 РУП”, обясни гл. комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР.  

Той допълни, че глобата за такова нарушение е до 500 лева.

Мъж стреля в блок в София, барикадира се в дома си (ВИДЕО+СНИМКИ)

По информация на NOVA мъжът страда от биполярно разстройство и шизофрения, лежал е и в психиатрия. Към момента той не е хоспитализиран. Днес предстои да бъде направена експертиза. Ако се докаже, че мъжът може да носи отговорност, може да му бъде повдигнато обвинение за заплаха за убийство.

Той обяснил на полицаите, че притежава и друго оръжие, което изхвърлил през терасата на дома си. По време на огледа обаче органите на реда открили само ръчен металдетектор.

„Той е възпитан, внимателен, да отключи такова нещо. Просто е тъжно много. Не зная, не съм забелязала да има психично заболяване. Обикновено наблюдавам очите на човек , понякога знаете има нещо лукавичко. Този човек беше абсолютно спокоен, усмихнат и кучешки новини си обменяхме”, сподели неговата съседка Надя Гаджева

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.