По думите му кандидатурата на Джамбазки е много силна

„Това, че Джамбазки стана евродепутат, не му отнема правото да се бори за кметския стол. Не е задължително балотажът в София да е между Манолова и Фандъкова. Кандидатурата на Джамбазки е много силна. Нашата партия иска сериозна промяна в общинската политика през следващите 4 години. Чух много малко и от двете дами. Няма конкретика в предложенията им”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” общинският съветник в СОС, ВМРО Карлос Контрера.

Той допълни, че ВМРО ще представи програмата си на 28 септември.

Ангел Джамбазки се регистрира за кандидат за кмет на София

На въпроса, има ли напрежение между тяхната партия и останалите кандидати, Контрера заяви: „Няма да има черна кампания. За 4 години в Общинския съвет съм работил абсолютно коректно и с групата на ГЕРБ, и с г-жа Фандъкова”.

Политолози: Залогът на предстоящите местни избори е много голям

В студиото на предаването той коментира и случаят с Полфрийман, който излезе предсрочно от затвора.

„Това, което направи съда, а именно предсрочно да освободи затворник, е цинично. Не може на базата на едно писмо от неправителствена организация и на становища от свещеник и пастор, да пуснеш човек, който не се е поправил. Полфрийман очевидно не изпитва особена вина. Мястото му не е навън. Няма справедливост”, категоричен е Контрера.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.