Със средствата десетки млади хора успяват да получат добро образование

Голф турнир в подкрепа на талантливи студенти. За поредна година Американският университет в България организира благотворителен турнир, на който да се съберат средства за стипендии. С тях десетки млади хора успяват да получат добро образование.

След като завършва Математическата гимназия в Русе, Здравко Здравков поема към Благоевград, където става част от Американския университет. "Не бях много сигурен какво ще уча, много хора ми представиха бизнеса като много добра специалност в университета, а политиката ми е интересна също", каза Здравков.

Млади българки са сензация в европейския голф

Бизнесът и политиката бързо се превръщат в голямата страст на Здравко, но големият проблем остава финансовата му издръжка в университета. Добрите новини не закъсняват - Здравков е един от тези, които печелят стипендия след миналогодишния турнир по голф. "Направих обещание на майка си да облекча таксата, колкото мога повече, а така се облекчава и много семейството ми", каза още Здравков.

В благотворителния турнир и тази година могат да участват всички, независимо колко напреднали са в голфа. "За нас е изключително важно да помагаме на нашите студенти, те идват от различни социо-икономически области, имат различни финансови нужди, искаме да помогнем на всички талантливи студенти", заяви президентът на АУБ - Дейвид Евънс. 

Турнирът и тази година ще бъде подкрепен от публичния и частния сектор, а с набраните средства ще се осигурят стипендии за най-нуждаещите се студенти.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.